De kijkdagen voorafgaand aan de veiling op donderdagavond 7 april in Theater Sense, zijn goed bezocht. Daarmee verwachten de organisatoren – de drie Dokkumer serviceclubs – een uniek, gedetailleerde, bronzen 3D plaquette van Dokkum te kunnen laten maken waarmee de stad ook voelbaar wordt voor bezoekers die visueel gehandicapt zijn.

Foto: Marit Anker


Veiling voor goede doel
De drie Dokkumer serviceclubs zijn verheugd met de grote opkomst tijdens de kijkdagen die afgelopen weekend plaatsvonden; “zoals het er nu uitziet, gaat die 3D maquette voor visueel gehandicapten van de stad Dokkum er wel komen!”, aldus een van de leden. De serviceclubs veilen aanstaande donderdag om 20u in theater Sense, een omvangrijke kunstcollectie van 200 werken, die aan hen werd geschonken door Rabobank Noordoost Friesland. De opdracht van de bank; veil de werken en besteed de opbrengst aan een lokaal goed doel.

De bronzen 3D maquette van de stad is het goede doel dat is uitgekozen, dit bijzondere bronzen object zal in het hartje van de Dokkumer binnenstad een mooie plek krijgen. Met de maquette hopen de drie serviceclubs iedere bezoeker van hun stad te trakteren op alle highlights die Dokkum kent. Van de nieuwe IJsfontein tot de eeuwenoude kerken, van het prachtige stadhuis tot de Bolwerken; ieder detail zal in de bronzen maquette met de grootste precisie vorm krijgen en te zien én te voelen zijn.

De veiling vindt aanstaande donderdag 7 april plaats in Theater Sense te Dokkum, inloop 19:15u, aanvang veiling 20:00u. Wilt u meebieden op de kunstwerken van onder andere Joan Miro, Klaas Koopmans, Corneille, Jentsje Popma, Marc Chagall en Jan Kooistra, meld u dan aan via de website; www.kunstveilingdokkum.nl, hier zijn ook alle werken te bewonderen. Veilingmeester Richard ter Borg zal het afhameren van de kunstwerken voor z’n rekening nemen.