In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Tamara Jellema.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Tamara Jellema en ik werk bij Ideko Wonen Westergeest, de woonwinkel van mijn schoonouders. Daarnaast run ik samen met mijn vriend Ido onze decoratie webshop idecoratie.nl.


Wat heb je met Dokkum?
Ik ben geboren en getogen in Dokkum en dus in dit prachtige stadje opgegroeid.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
De Zijl. In te winter met allemaal lichtjes en in de zomer de volle terassen en de bootjes.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik vind alles mooi in Dokkum, er is niet iets wat ik op dit moment zou veranderen.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… prima. Er zijn veel parkeermogelijkheden!

Dokkum is over tien jaar… nog gezelliger! Wellicht zijn de Admiraliteitsdagen dan misschien nog wel groter dan nu!

De nieuwe markt is…. mooier, maar ik kan niet wachten tot er straks na corona wat meer georganiseerd kan worden. Het zou erg leuk zijn als er straks terrasjes bij komen, zodat het daar ook erg gezellig wordt om te zitten.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Hoe gaat het met je?
Heel erg goed! Ik heb erg leuk werk waar ik momenteel veel mee bezig ben en wat mij ontzettend veel energie geeft. Daarnaast sport ik 3-5 keer per week, wat er voor zorgt dat ik mij erg fit voel!

Je woont midden in de binnenstad van Dokkum, hoe is het om hier te wonen?
Heel leuk en gezellig. Ik houd van de binnenstad van Dokkum en alles is lekker dichtbij. Ik stap de deur uit en ik sta tussen alle winkeltjes en de drukte.

Waarom heb je voor de studie Sportkunde gekozen?
Ik houd van sporten, het geeft me veel energie. Ik sport al zeven jaar echt fanatiek en het leek me leuk om andere mensen daarin te motiveren.

Waar komt je liefde voor sport vandaan?
Goede vraag, dat was er eigenlijk zomaar ineens. Ik begon meer te sporten en hierdoor ook meer resultaat te zien. Het kijken van documentaires en artikelen vind ik ook erg intressant.

Wat doe je precies bij Ideko Wonen?
Van alles, want het is een familiebedrijf. Ik adviseer de klanten, sta in de verkoop, richt de showroom in en bestel nieuwe producten. Ook het bijwonen van woonbeurzen hoort hierbij, zodat er nieuwe collecties uitgekozen kunnen worden. Dit vind ik erg leuk!

Hoe is het om te werken bij het bedrijf van je vriend en zijn ouders?
Prima! Eerst dachten we; moeten we dit wel doen? Maar ik ben bij dat we het hebben gedaan, want ik vind het steeds leuker worden. Ik heb ook een hele goede band met mijn schoonouders dus dat maakt het ook makkelijker.

Hebben jullie bij Ideko Wonen ook last van de coronacrisis?
Nee, het gaat prima! Je kunt merken dat veel mensen hun huis willen veranderen. Van een compleet woonprogramma tot aan decoratie en verlichting! Alles om het huis gezelliger te maken.

Je hebt je propedeuse gehaald in pedagogisch management kinderopvang. Dit is iets heel anders dan de studie Sportkunde die je net hebt afgerond. Hoe is dit zo gekomen?
Klopt, dit was mijn eerste studie en die deed ik in Zwolle. Ik merkte dat het toch niks voor mij was om de hele dag tussen de kinderen te zitten. Ik heb wel mijn propedeuse gehaald, zodat ik die in ieder geval had. En daarna ben ik met de studie Sportkunde begonnen.

Doe je zelf ook veel aan sport/beweging?
Jazeker! Ik fitness drie tot vijf keer per week, het liefst tussen 07.00 en 08.00 uur in de ochtend. Dit zorgt ervoor dat ik mij de hele dag fit voel en ik automatisch ook beter op mijn voeding let! Uiteraard heb ik ook wel eens weken dat het iets minder is, maar dat hoort erbij!

Wat wil je later als beroep gaan doen?
Eigenlijk vind ik het goed zoals het nu gaat. Ik werk nu veel bij Ideko Wonen en ik heb het hier erg naar mijn zin. Daarnaast is het runnen van een eigen webshop ook helemaal mijn ding, dit willen wij zeker nog meer gaan uitbreiden. Misschien dat ik in de toekomst nog wel iets met sport ga doen, zoals personal training, omdat ik sporten en mensen motiveren wel echt heel erg leuk vind.

Heb je verder nog hobby’s?
Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan, even genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Daarnaast vind ik het in deze tijd ook super leuk om spelletjes te doen thuis, houd ik van winkelen en vind ik het heerlijk om lekker te wandelen door Dokkum. Zodra het kan ga ik ook gauw weer reizen!

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.

In de auto of op de fiets? Op de fiets. Ik heb wel net een eigen auto gekocht, maar alles hier is toch dichtbij. Als het weer goed is, pak ik lekker de fiets.

Online shoppen of de stad in? De stad in. Dat vind ik veel leuker door de belevenis die je dan hebt.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Hilda Hoogterp