In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Riemy Streekstra.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Riemy Streekstra en ik ben schoonheidsspecialiste. Ik heb inmiddels 14 jaar mijn eigen salon en sinds de eerste lockdown heb ik ook een webshop en een winkel voor in het weekend.


Wat heb je met Dokkum?
Dokkum is mijn thuis. Ik woon en werk in Dokkum en ook al mijn familie en vrienden zijn hier.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
De Bolwerken.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
De gevels van bepaalde winkels mogen wel weer in de oude staat terugkeren.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… niet genoeg. Er zou wel wat meer bij mogen. Ik heb zelf wel eens moeite een plekje te vinden.

Dokkum is over tien jaar… heel toeristisch.

De nieuwe markt is… heel mooi, ook met de Admiraliteitsdagen en andere festiviteiten die misschien nog komen, is het een prachtige plek.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Waar komt je interesse voor beauty en verzorging vandaan?
Ik ben hier al vanaf mijn 12e/13e mee bezig en altijd mee bezig gebleven. Dus na de MAVO, wist ik gelijk dat ik naar de opleiding voor schoonheidsspecialist wilde gaan.

Wilde je altijd al een eigen onderneming starten?
Nee, eerst niet. Ik heb eerst 9 jaar in Burgum gewerkt, bij Leeuwerikhoeve Thermen & Beauty, een saunacentrum. Hierna ben ik voor mezelf begonnen. Dit begon eerst voor een paar uurtjes per week, maar ik had niet gedacht dat het zo groot zou worden. Ik ben nu namelijk wel 40 uur per week bezig in de salon.

Wat is het leukste aan je werk?
De variatie, elke dag en elke klant is weer anders. Je hebt verschillende gesprekken, van serieus tot heel vrolijk. Verder ben ik erg resultaatgericht dus ik wil altijd verandering zien en de klant blij maken met het eindresultaat.

Wat doe je allemaal als schoonheidsspecialist?
Gezichtsbehandelingen, lashlifts, permanente make-up, chemische peelings, henna brows, micro peelings, epileren, harsen, verven van wimpers en wenkrauwen en meer. Van alles eigenlijk. En daarnaast ben ik bezig met het inpakken en wegbrengen van pakketjes die besteld zijn via de webshop. En in het weekend sta ik in de pop-up store.

Aangezien je al veel bezig bent met beauty en verzorging tijdens je werk, is het nog wel leuk om hier thuis ook mee bezig te zijn?
Ja! Tuurlijk schiet het er wel eens bij in, maar je bent zelf ook een visitekaartje voor je bedrijf, dus is het wel nodig om hier ook bij mezelf mee bezig te zijn.

Je bent onlangs een webshop begonnen, waarom heb je hiervoor gekozen?
Dit is gekomen door de eerste lockdown. Ik had veel tijd over en er kwam veel vraag van mensen om producten te bestellen. Ik wilde een webshop met luxe spullen voor beauty, verzorging en interieur om een soort homespa voor mensen te creëren. Ik ben toen in contact gekomen met een vrouw via Instagram. Zij woont in Marrakesh en laat mij foto’s zien van producten. Ik kan dan aangeven welke ik wil, die worden dan gemaakt en bij mij bezorgd.

Je hebt ook een pop-up store, waarom ben je hiermee begonnen?
Het pand onder mij stond al een tijdje leeg. Toen heb ik een keer de etalage ingericht met spullen. Dit liep erg goed en ik ontving veel leuke reacties hierop. Toen dacht ik; waarom maak ik er geen winkel van? Toen heb ik de huurbaas gevraagd of ik dit eens mocht gebruiken als winkel.

Wat hoop je nog te bereiken met je bedrijf?
Ik wil heel graag een pand met alles in één. Beneden een salon met winkel en dit echt neerzetten als een concept store. Het liefst zou ik hier dan ook bij willen wonen zoals ik nu doe, maar als dit niet mogelijk is, is dat ook goed.

Hoe ziet een werkweek er voor je uit?
Deze begint maandag 08.30 uur en eindigt vrijdag 16.00 uur. Dan ben ik volledig werkzaam in de salon en regel ik de webshop bestellingen tussendoor. Vrijdag eind van de middag breng ik dan de spullen van boven naar beneden om in de winkel een plek te geven. En de zaterdag is de winkel dan geopend en ben ik hier de hele dag aanwezig.

Waarom heb je ervoor gekozen om een salon aan huis te doen?
Nadat ik was gescheiden zocht ik iets voor mezelf waar ik de salon bij kon doen. En toen kwam ik dit pand tegen wat ideaal is voor werk en wonen samen en een prachtige plek is in de binnenstad van Dokkum.

Ook jij hebt helaas je deuren moeten sluiten, hoe nu verder?
 Ik heb de afspraken die nog stonden allemaal verplaatst naar eind januari en hopelijk blijft het dan daarbij en hoef ik het niet nog verder te verschuiven. De webshop gaat gelukkig door, dus ik hoop dat er nog wat bestellingen binnen gaan komen. Ook ga ik alle producten beneden in de etalage neerzetten. Mochten voorbijgangers dan iets leuks tegenkomen, kunnen ze altijd contact met me opnemen en kunnen ze het vervolgens afhalen of kan ik het komen brengen.

 Wat doe je graag in je vrije tijd?
 Ik vind het heel leuk om me bezig te houden met het inrichten van mijn huis. Verder doe ik graag iets met vrienden, zoals een wijntje drinken samen. Ook ga ik graag naar festivals en concerten, ook al is dat nu al een tijdje geleden dat ik dat voor de laatste keer heb gedaan.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.

In de auto of op de fiets? In de auto.

Online shoppen of de stad in? De stad in.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Helga Steringa