In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Martin van Dijk.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Martin van Dijk, samenwonend met Hillie en onze 2 kinderen. Ik ben mede eigenaar van Drent & van Dijk interieur.


Wat heb je met Dokkum?
Ik ben geboren en getogen in Dokkum, we wonen hier graag. Het is een prachtige stad, waar ik wel trots op ben.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Het is misschien voorspelbaar, maar de bolwerken zijn prachtig, in alle seizoenen. Ook vanaf het water, met onder andere de sup, wat weer een heel andere kijk geeft naar de stad.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik denk dat dit inmiddels een moeilijke vraag aan het worden is aangezien Dokkum de laatste jaren heel veel is aangepakt en verbeterd. Misschien is er nog wat meer te doen met de watertoren, publiekelijk toegankelijk, net als de vuurtorens op de eilanden. Het is een kenmerkend beeld voor Dokkum en deze zie je al van ver liggen. Ik ben er maar één keer in geweest en het zicht (wat ik mij kan herinneren) was prachtig!

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… goed, er is altijd wel een plekje.

Dokkum is over tien jaar… alsik denk hoe eraan Dokkum gewerkt wordt, kan dit alleen naar mooier worden. Wel hoop ik dat de stad het persoonlijke houdt.

De nieuwe markt is.. Ja, dat is een aanwinst voor Dokkum, het ziet er prachtig uit met het groen en ook voor evenementen geeft het een gezellige sfeer. De fontein is ook prachtig gemaakt. Onze kinderen vinden het altijd leuk om er even langs te gaan. En voor toerisme is de fontein zeker een aanwinst.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Waarom is Drent en Van Dijk opgezet?
Drent & van Dijk is begonnen als interieurontwerpbureau. Zo door de jaren heen kwamen er verschillende aanvragen en zo werkten we ook steeds meer met interieur design en kregen we contacten met mooie interieurmerken. Dit is uitgegroeid naar een showroom en een webshop www.drentenvandijkshop.nl met de mooiste interieur merken waarbij de adviesrol nog steeds een belangrijk onderdeel is.

Wat doen jullie bij dit bedrijf?
We verkopen alles op het gebied van interieurdesign en buiten. Dat laatste is het afgelopen jaar ook flink uitgebreid. In onze showroom/studio kun je kennis maken met een ons assortiment. Hier presenteren wij de collecties; verlichting, behangen, stoelen, banken, tafels, woonaccessoires, stoffen, maar ook outdoor meubelen en meer. We zijn te bezoeken op afspraak.

Wat zijn jouw taken binnen het bedrijf?
We zijn met een team van 5, daarom zijn de taken soms wisselend, maar mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit inkoop, ontwikkeling, ontwerpen en advies.

Hebben jullie nog bepaalde doelen of wensen voor de toekomst?
Op dit moment staat de verhuizing voor de deur naar Fortuinweg 4, waarbij wij een showroom, kantoor en magazijn krijgen van ruim 650 vierkante meter. Voor ons allemaal is dit echt een hele mooie ontwikkeling waar we ontzettend naar uit kijken! Omdat we klanten uit heel Nederland bij ons krijgen, zagen we deze uitbreiding als mooie mogelijkheid voor verdere groei. We denken hiermee een mooie interieurzaak neer te zetten in Dokkum.

Heeft het coronavirus ook veel impact gehad op jullie bedrijf?
Het coronavirus heeft net zoals bij veel bedrijven wel invloed op ons als bedrijf, de levertijden lopen op en ook het contact met onze klanten is veel minder, het meeste gaat via de telefoon en email. We hopen dat het gauw weer normaal zal zijn.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het mooiste aan het werk is dat de klant blij wordt van het advies, het product. Wonen en thuis (maar ook tuin) heeft het afgelopen jaar een heel andere dimensie gekregen, omdat we meer thuis zijn, dus willen mensen het ook echt mooi maken in huis. Soms kan door iets heel kleins, het effect al groots zijn.

Wat is de visie van Drent en Van Dijk?
Mensen blij maken met een mooi interieur waarin je je thuis voelt. Daarom is ook geen advies hetzelfde. Persoonlijk contact vinden we heel belangrijk.

Hoe komen jullie aan inspiratie voor nieuwe ontwerpen?
We bezoeken graag beurzen, zoals 3 days of Design in Kopenhagen of Keulen. Helaas ging dat afgelopen jaar niet door, maar we halen de inspiratie uit alledaagse dingen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ook door de corona tijd zijn wij steeds meer de natuur gaan opzoeken. Zo ga ik graag als gezin op pad naar een bos of als het mooi weer is het water op. Ook mag ik graag motor rijden.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Doordeweeks veel online en in het weekend lees ik graag de krant.

In de auto of op de fiets? Tja, ik zou willen zeggen fiets, maar het is toch vaak de auto. Ik hoop straks in het nieuwe pand meer op de fiets te kunnen gaan naar het werk. Als ik moet kiezen. doe dan maar de motor.

Online shoppen of de stad in? Ja, daar kan ik geen keuze in maken. Online is van deze tijd en hier kun je vaker gerichter zoeken, het gaat zo gemakkelijk vanaf je telefoon of computer. Daarentegen bezoek ik zelf ook graag de stad. Het is een mooie aanvulling op elkaar.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Mariël Peters