In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Marcel van der Meulen.

Wie ben je en wat doe je?
Hey! Mijn naam is Marcel van der Meulen. Ik ben 25 jaar en ben eigenaar van Koffiebar Knus in Dokkum. Daarnaast houd ik mij bezig met Maresan Limoncello, een Italiaanse likeur die ik samen met mijn ex-baas en goede vriend Sander Wijnstra in de markt heb gebracht rond juni 2020.


Wat heb je met Dokkum?
Ik ben inmiddels 15 jaar geleden verhuisd naar Dokkum. Dokkum is mijn thuis, de prachtige panden, fijne mensen en de warmte bij binnenkomst maakt dat ik Dokkum prachtig vind. Ik ben blij dat Knus een plekje in deze mooie stad heeft.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Het mooiste plekje van Dokkum vind ik (de gehele) Bolwerken. De gezelligheid en mooie wandelingen dat het met zich meebrengt als je het welbekende ‘rondje bolwerk’’ loopt.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik kan op dit moment niks bedenken.

Maak de volgende zinnen af:

Parkeren in Dokkum is… zeer goed te doen.

Dokkum is over tien jaar…  één van de bekendste steden van Nederland? Hoop ik.

De nieuwe markt is… mooi opgeknapt!

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Wilde je altijd al je eigen bedrijf beginnen?
Ja dat idee heb ik altijd gehad, maar ik werd door mensen en werkgevers van mijn eerdere baantjes gemotiveerd. Ik wist wel dat ik horeca op een laagdrempelige en gezellige manier leuk vond. De kleine koffietentjes die ik tegenkwam trokken me altijd naar binnen, omdat het warm en gezellig aanvoelt, iets waar ik van houd en ook in Knus wilde laten terugkomen. .

Wat heb je voor het begin van KNUS op werkgebied gedaan?
Ik heb van jongs af aan in de afwas gewerkt voor het bedrijf Artisante dat destijds gevestigd zat op Betterwird. Daarna heb ik op kantoor gewerkt voor het bedrijf bouw7.

Waarom ben je met KNUS gestart?
Omdat ik mijn droom wilde volgen en van avontuur houd.

Hoe heeft KNUS zich ontwikkelt vanaf het begin tot nu?
Knus begon als koffiebar die zich voornamelijk richtte op koffie, taart en soep. Naar mate het bedrijf langer bestond, kwam de vraag voor lunch steeds meer. Knus heeft zich toen verbreedt en is meer op dat vlak gaan doen. Nog steeds blijven de koffie en taart de voornamelijke richtlijnen.

Wat zijn de werkzaamheden van medewerkers binnen KNUS?
Bij Knus heeft iedere medewerker even veel taken. Of je nou afwasser bent of juist bediening, iedereen doet van alles wat. We houden van variatie en vinden het allemaal leuk om overal eens te staan. Dus de ene dag ben je de bak-koning(in) en de ander dag de afwasser 🙂

Wat vind je het leukste aan je werk?
De gezelligheid en de leuke mensen die over de vloer komen .

Hoe zie je de toekomst van KNUS voor je?
Knus wil natuurlijk blijven groeien en vooral zo doorgaan als we doen. We hebben mooie vooruitzichten en leuke plannen, maar laten daar nog niet alles over los 🙂

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Voetballen en een biertje drinken met vrienden.

Waar word je gelukkig van?
Vrolijke mensen.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Krant.

In de auto of op de fiets? Auto.

Online shoppen of de stad in? Stad.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? 
Wiebe de Jong.