In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumers het hemd van het lijf. In deze editie: Jolmer Hoogterp.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jolmer Hoogterp, 32 jaar en ik woon met mijn vriendin en mijn twee zonen in Dokkum. Ik ben eigenaar van DHZ vloercoatings en Hoogterp verf.


Wat heb je met Dokkum?
Ik woon al mijn hele leven in Dokkum. Al mijn herinneringen zijn hier gemaakt, Dokkum zie ik als mijn stad.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Het uitzicht op de bolwerken, op de huizen en de molens. Bijvoorbeeld het uitzicht op het Zuiderbolwerk als we wandelen op de Strobosserweg.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik denk dat in de toekomst de Dockumer Sluys (behalve Haagens Lunchroom) wel een make over kan gebruiken. Deze locatie kan nog meer toevoegen aan het centrum van de stad.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… goed genoeg. Er is plek zat.

Dokkum is over tien jaar… groter en een toeristische trekpleister. Dokkum wordt steeds bekender.

De nieuwe markt is… mooi, maar had wat kleiner gekund. Het is heel breed gepakt, waardoor de ruimte voor bijvoorbeeld een feest veel kleiner is.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Wat doen jullie allemaal bij DHZ vloercoatings en Hoogterp verf?
Ik heb een opslagloods in Buitenpost. Dit is geen winkel met openingstijden, maar mensen kunnen langskomen op afspraak. Ik verkoop vloercoatingsystemen welke gemakkelijk zelf zijn aan te brengen. Van simpele betonverf tot gietvloer, alles is voorradig en elke kleur kan gemengd worden. Ook lever ik alles op het gebied van verf en muurverf. Het is vaak zo dat mensen komen voor de wat grotere projecten en niet voor alleen één potje verf.

Wat is jouw rol in deze bedrijven?
Ik ben de eigenaar. Van klantcontact tot het mengen van de verf, ik doe en regel vrijwel alles zelf.

Wilde je altijd al een eigen bedrijf hebben?
Nee, eigenlijk niet. Tot mijn negentiende had ik echt geen idee wat ik wilde gaan doen. Toen werd mij in 2007 een grote partij gratis verf en partijhandel aangeboden. Hier heb ik, samen met hulp van mijn vriend Hendrik, veel tijd en energie in gestoken om zo een startkapitaaltje voor mezelf te creëren. Dit was het eerste begin.

Hebben jullie ook veel last gehad van de coronacrisis?
Nee, gelukkig niet. Mensen zitten veel thuis en gaan hun huis aanpakken. Net als met de bedrijven die gesloten waren en nu tijd hadden om iets te veranderen. Voor de hele doe-het-zelfsector heeft het tot nu toe niet slecht uitgepakt.

Ik hoorde dat je een webshop op hebt gezet. Vertel!
Klopt! Ik ben hier een tijdje mee bezig geweest en deze is recent online gegaan. Op de site kunnen mensen zelf vloercoatingsystemen vergelijken en vervolgens hun wensen invullen via een handige rekentool. Deze rekentool berekent wat je nodig hebt aan coating en materiaal en vertelt je uiteraard wat het allemaal gaat kosten. Ook kun je meteen het bijbehorende stappenplan downloaden. Heel handig.

Waarom ben je dit bedrijf, als onderdeel van Hoogterp verf, begonnen?
Vloercoatingsystemen heb ik altijd interessant gevonden en het leek me een mooie aanvulling op Hoogterp verf. Ook denk ik dat er op dit gebied nog wel wat winst valt te behalen. Dit omdat het best duur is om een vloer aan te laten leggen, terwijl je het gemakkelijk zelf kunt doen.

Wat hoop je nog te bereiken met je bedrijf?
Ik hoop in de nabije toekomst met personeel erbij te kunnen werken. Dan kan ik bepaalde taken uit handen geven. Dit is eigenlijk het enige wat ik hoop te bereiken, want verder ben ik erg tevreden met het bedrijf.

Waar word je echt gelukkig van?
Van mijn gezin. Samen leuke dingen doen in onze vrije tijd. Daarnaast kan ik ook erg genieten van een biertje pakken met de jongens.

Heb je nog tijd voor hobby’s en sporten?
Vroeger heb ik altijd gevoetbald, maar toen kreeg ik een knieblessure en ben ik daarmee gestopt. Voetbal blijft wel echt mijn sport, want ik vind het nog leuk om betrokken te zijn bij m’n oude team en om naar de wedstrijden te kijken. Ook het voetbal op tv en daarnaast hardloop ik ook wel eens.

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online?  Online.

In de auto of op de fiets? Als het kan fiets ik, maar meestal ga ik met de auto.

Online shoppen of de stad in? Van beide wat. Het is gemakkelijk om even iets online te bestellen, maar soms vind ik het ook wel fijn om echt even een fysieke winkel in te gaan.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien? 
Ronald Liemburg