In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Jan Douwe Visser.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Jan Douwe Visser, getrouwd en vader van 3 prachtige jongens. Ik ben mede-eigenaar van LauwersReclame en Boks Webdesign.


Wat heb je met Dokkum?
Ik heb inmiddels 15 jaar mijn bedrijf in Dokkum en woon er, mede daardoor, nu 11 jaar met veel plezier. Mooi compact en alles dichtbij.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
Het zal vaker gezegd zijn, maar de bolwerken met de doorkijkjes zijn erg mooi.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ze zijn er al druk mee bezig natuurlijk, maar het oude Prinsgebied blijft nog wel een aandachtspuntje. Als men daar met de boot binnenkomt geeft dat niet de juiste indruk van Dokkum.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… meer dan prima.

Dokkum is over tien jaar… ik hoop niet heel erg veranderd. Laten we er goed op passen met z’n allen!

De nieuwe markt is… mooi geworden een een goede plek voor kleinschalige evenementen.

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Wat doet het bedrijf LauwersReclame?
We zijn ooit begonnen met LauwersDesign, tegenwoordig ondernemen we met twee handelsnamen. De eerste is LauwersReclame waar we alle soorten reclamewerkzaamheden uitvoeren van logo-ontwerp tot het wrappen van zeecontainers. Maar ook het bedrukken van bedrijfskleding en het leveren van relatiegeschenken behoort tot de werkzaamheden. De meesten zullen ons echter kennen van autobelettering. Bij BoksWebdesign maken we websites van eenvoudig tot de complexere projecten. We doen dat in de meeste gevallen met een door ons zelf ontwikkeld CMS systeem die het voor de eindgebruiker erg eenvoudig maakt om zijn website te beheren.

Wat zijn jouw werkzaamheden binnen LauwersReclame?
Ik ben vooral actief voor BoksWebdesign waar ik klanten begeleid in het online proces van hun website of webshop en dan met name bij de wat complexere projecten. Daarnaast spring ik regelmatig bij op de sign-afdeling van LauwersReclame, zeker wanneer het om wat grotere projecten gaat. Ik vind het heerlijk, die afwisseling.

Heb je altijd al interesse gehad in de reclamebranche?
Ik ben er wel een beetje ingerold eigenlijk. Ik heb een vrij brede interesse en vind het erg leuk om creatief bezig te zijn. In de sign kun je dat ook nog eens combineren met het bedenken van creatieve oplossingen om het ten uitvoer te brengen. Geen project is gelijk en dat maakt het altijd weer uitdagend.

Je bent mede-eigenaar/ontwikkelaar van BlackBoks. Hoe is dit ontstaan en wat doe je hier precies?
Misschien goed om te vertellen wat BlackBoks is. Het is een online projectmanagement tool. We zijn daar denk ik ongeveer 8 jaar geleden mee begonnen. We misten zelf een eenvoudige tool om al onze projecten bij te houden zonder er erg veel werk van te hebben. We konden het gewoonweg niet vinden en besloten zelf iets te maken. We hebben destijds besloten het zo te maken dat we het kunnen vermarkten, daar gaan we binnenkort meer mee aan de slag. Inmiddels is het best een volwaardig pakket met relatiebeheer, projectmanagement, offertes, facturatie en bijvoorbeeld urenregistratie.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik vind vooral de afwisseling erg leuk. Ik heb een brede interesse en zou zonder de afwisseling snel verveeld raken.

Wat is de grootste uitdaging binnen je werk?
Snelheid, ontwikkelingen gaan snel, zowel online, maar zeker ook in de sign-branche. Beveiliging van websites en mail worden bijvoorbeeld steeds complexer. We werken met een eigen CMS, daar zien we op dat gebied veel voordelen, maar zeker ook uitdagingen.

Hoe zie je de toekomst voor je?
Bedrijfsmatig maken we een mooie groei door. Ik hoop dat we dat nog even door mogen zetten. Daar zullen de nodige uitdagingen bij horen, maar die maken het weer enerverend toch? Ik ben nu bijna 18 jaar ondernemer, ik hoop er nog 18 mooie jaren aan vast te kunnen knopen.

Heb je nog bepaalde doelen die je wil bereiken?
Misschien wel meer dan goed voor me is … Ik zou heel graag zien dat BoksWebdesign met ons abonnements-concept en BlackBoks landelijk te werk kunnen gaan. Waarbij beide groot genoeg zijn om eigen broek op te houden. En meer motorrijden roep ik altijd…

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Ik mag graag klussen, lekker met mijn handen bezig zijn. Maar ik ben thuis nu zo goed als klaar dus tijd voor andere hobby’s, waaronder motorrijden. De jongens vinden het leuk om achterop mee te gaan dus dat helpt! En mocht ik me gaan vervelen, dan heb ik nog een project in de garage staan… en op zolder… een Kever uit 1974. Ik hoop dat ze nog brandstof verkopen tegen de tijd dat ik klaar ben.

Waar word je gelukkig van?
Leuke klussen die goed lukken. Heerlijk de natuur in, in de rust en de ruimte. Maar ook thuis heerlijk op de bank samen met de vrouw en de kids om ons heen. Zolang we met z’n allen maar gezond blijven!

Keuzevragen:
Nieuws uit de krant of online? Online.

In de auto of op de fiets? Beide, maar liever ga ik motorrijden.

Online shoppen of de stad in? Beide, maar online is wel erg toegankelijk. Ik denk dat er nog steeds mooie kansen liggen, ook voor de middenstand, en nee, je wordt niet allemaal de nieuwe bol.com, maar denk na over hoe je het in gaat zetten. Zie het als verlengstuk van je stenen winkel, een extra kanaal.

Om af te sluiten:
Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Janny Dijk van Verfspot/Ruyterverf.