Annelies Bosch
In het Dokkumer vragenuurtje ‘ondervragen’ we regelmatig een bekende of minder bekende Dokkumer het hemd van het lijf. In deze editie: Annelies Bosch.

Wie ben je en wat doe je?
Annelies Bosch en ik heb een bedrijf waar professionele fotografen hun producten kunnen inkopen.


Wat heb je met Dokkum?
Dokkum is mijn thuis.

Het mooiste plekje van Dokkum is?
De bolwerken vind ik prachtig. En zeker ook De Zijl, vooral als het donker en mooi verlicht is.

Welk plekje in Dokkum moet direct worden aangepakt om de stad mooier te maken?
Ik vind Dokkum fantastisch en voor de plekken die aangepakt kunnen worden liggen mooie plannen om dit te gaan doen.

Maak de volgende zinnen af:
Parkeren in Dokkum is… wel prima, denk ik.

Dokkum is over tien jaar… nog steeds de gezellige authentieke stad die het nu is.

De nieuwe markt is… prachtig geworden!

En dan de persoonlijke vragen, speciaal voor jou:

Waar komt de passie voor fotografie vandaan?
Jaren heb ik als secretaresse gewerkt maar ik wilde wat creatiefs gaan doen. Samen met een -destijds- collega ben ik voor de lol een avondcursus fotografie gaan doen en daar werd ik zo enthousiast van, dat ik aansluitend een foto opleiding ben gaan volgen.

Waarom ben je een eigen bedrijf gestart?
Ik heb nooit van een eigen bedrijf gedroomd. Na het afronden van de foto opleiding wilde ik fotograferen, maar ik kon gewoonweg nergens aan de slag als fotograaf. Veel fotografen werken als ZZP’er. Een beetje noodgedwongen ben ik maar gewoon onder mijn eigen naam begonnen. Al snel daarna kocht ik de albums voor mijn klanten in bij Konpoli en toen ik een aantal jaren later werd benaderd om naast mijn fotografie als vertegenwoordiger voor Konpoli aan de slag te gaan leek dit een logische beslissing. Op een gegeven moment was de verhouding zoek doordat het zo druk werd met Konpoli waardoor ik uiteindelijk besloten heb om te stoppen als fotograaf.

Je bent nu mede eigenaar van Konpoli. Wat houdt dit precies in?
Wij maken de meest fantastische albums en overige producten voor de professionele fotograaf. Onze productie ligt in Thessaloniki, Griekenland en vanuit daar worden de producten naar de klant verzonden. Ik ben eindverantwoordelijk voor de verkoop in Nederland en België. Ook werken we samen met andere ondernemers waar we gepersonaliseerde producten voor maken, denk aan; notitieblokken, tassen, menumappen en sleutelhangers. Heel dicht bij huis zijn dat o.a de sleutelhangers van DokkumOriginals.

Wat zijn je werkzaamheden binnen je eigen bedrijf?
Die zijn heel breed, voor Nederland en België ben ik verantwoordelijk voor alle facetten binnen het bedrijf. Van het klantencontact tot de marketing. Ook ben ik regelmatig in Griekenland voor het ontwerpen van nieuwe producten en uitzoeken van materialen en/of kleuren. De boekhouding is ook een dingetje, maar gelukkig heb ik veel goede mensen om me heen!

Hoe ziet een werkdag bij Konpoli er voor jou uit?
Vooral heel gezellig, ik hou van werken met plezier. Samen met Lotte ben ik vrijwel alle ochtenden op kantoor. Omdat Dokkum niet altijd even gunstig ligt voor onze Belgische maar ook Nederlandse klanten ben ik ook regelmatig op pad.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling in werkzaamheden, de vrijheid en het contact met fotografen.
Fotografie is zo’n prachtig vak, vooral als het tot een eindproduct als een album komt!

Hoe zie je de toekomst voor je?
Ik doe nu iets waar ik oprecht blij van word en er liggen nog zoveel plannen en mogelijkheden voor de toekomst. En zolang ik met plezier werk dan hoop ik dit nog heel lang te mogen blijven doen en onderdeel te mogen blijven van dit prachtige bedrijf.

Heb je nog bepaalde doelen de je wil bereiken?
We zijn nu druk bezig om Konpoli in Spanje op de kaart te zetten.

Wat doe je graag in je vrije tijd?
Avonden met vrienden doorbrengen en uit eten gaan. De zon opzoeken; ik probeer een bezoek aan onze fabriek in Griekenland dan ook eigenlijk altijd met een weekendje te combineren 😉

Waar word je gelukkig van?
Van heel veel dingen. Positieve mensen, familie, vrienden, de meest mooie foto’s, de zon, een goed gesprek, winkelen, koffie, cheesecake, (veel) sushi, goede wijn en Netflix.

Keuzevragen:

Nieuws uit de krant of online? Online.

In de auto of op de fiets? Auto.

Online shoppen of de stad in? Beide.

Om af te sluiten:

Heb je suggesties voor mensen die je in het Dokkumer vragenuurtje wilt zien?
Jan Douwe Visser.