Met Bouwgroep Dijkstra Draisma als gastheer was Dokkum dinsdagavond het decor voor de verkiezing van de verkiezing tot Friese onderneming van het jaar 2019. In Brouwerij Dockum werd Bakker Transport & Warehousing tot onderneming van het jaar verkozen. Startup van 2019 was YFK-Marketing. Commissaris drs. A.A.M. Brok en gedeputeerde Sander de Rouwe reikten de prijzen mee uit. De jury roemt het bedrijf omdat het op handen gedragen wordt door het personeel, een parel én paradepaardje van de sector is en omdat het bedrijf financieel en organisatorisch staat als een warehouse.

100 bedrijven
De andere twee finalisten Jelle Bijlsma BV uit Giekerk en Ufkes Greentec uit Drachten waren samen met de winnaar doorgedrongen tot de finale. De jury bezocht gedurende één dag de finalisten en had bedrijfsinformatie uit de Business Maturity scan en een financiële scan. Daarnaast hebben de finalisten zich tweemaal gepresenteerd aan de jury en zijn ze door hen intensief bevraagd. Tijdens de halve finale in maart haalden drie genomineerden de finalestrijd niet. Deze zes halve finalisten bleven over uit een longlist van ruim 100 bedrijven.


Publiek
Presentatrice Welmoed Sijtsma ging tijdens de finale in gesprek met de winnaar van de Enterprijs, SASS Cup. Daarnaast gaven drie Friese startups een pitch. YFK won de prijs van ‘Beste Friese Startup 2019’ van Indiveo en Jamzone. De jury van de Friese Onderneming van het Jaar 2019 bestond uit juryvoorzitter Sander de Rouwe, gedeputeerde Economische Zaken van de Provinsje Fryslân, Jennifer Westers (onderneemt in WestCord Hotels), René de Heij (onderneemt in Probo) en Joost Pâques (onderneemt in Pâques Technology B.V. en winnaar in 2018). Daarnaast speelde het aanwezige publiek als vijfde jurylid een rol in het toekennen van de punten.

 

Deel dit bericht: