Sinds enige tijd is de Dockumer Cadeaubon ook verkrijgbaar en te verzilveren in de dorpen Oosternijkerk, Metslawier en Niawier. Door een samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Dokkum en de Ondernemers club Oosternijkerk & Omstreken (OCOO) is het nu ook mogelijk om de dorpen boven Dokkum cadeaubonnen te verkrijgen én in te leveren. Er zijn verkooppunten bij “ANNO 1832” in Oosternijkerk, en bij “Café Veldzicht” te Metslawier. De bon is ook online te bestellen op www.ondernemersverenigingdokkum.nl.

“Een cadeaubon voor onze ondernemers is waar we naar zochten, omdat dit een mooi cadeau is voor bijv. bij afscheid van bestuursleden of in het kerstpakket van het personeel. Een bon die dan ook weer lokaal besteed kan worden, zodat de winkeliers in onze omgeving daar weer profijt van hebben”. Aldus Hinke Elzinga, voorzitter van de OCOO. Na contact te hebben gehad met de OVD om informatie over hoe zij dit hebben aangepakt is het idee gekomen om hierin samen te werken.


De cadeaubonnen konden al worden ingeleverd bij alle leden van de ondernemersvereniging Dokkum. Dit zijn in ieder geval alle winkels en horeca in de historische binnenstad van Dokkum; zij zijn automatisch allemaal aangesloten bij de OVD. Daarnaast kan de bon ook worden ingeleverd bij alle winkels die zijn gevestigd op de Zuiderschans in Dokkum. Ook deze bedrijven zijn allemaal lid van de OVD. De bonnen hebben geen einddatum en zijn dus onbeperkt geldig.

Foto: J van Empel: Op de foto Hendrikus Lalkens (activiteitencommissie OVD) en Andries Terpstra (bestuurslid OVD) en in het midden Hinke Elzinga , voorzittervoorzitter OCOO.