Dinsdagavond werd bij Brouwerij Dockum de instructieavond gehouden voor deelnemers aan de tweede editie van de Dockumer Granaet Rally die op zaterdag 15 juni aanstaande wordt georganiseerd. De verschillende vormen van routeaanwijzingen, bol-pijl (tour), grensbenadering, kortste route, aanwijzingen, bebording etc. kwamen aan de orde. Arthur Denzler, een zeer ervaren rallyrijder nam de deelnemers aan de hand van voorbeelden mee in de wereld van de rally’s. Arthur zet ook de tweede editie van de Dokkumer Granaetrally uit en zal het menigeen lastig maken tijdens deze rally.

Tweede editie
Het is voor de tweede keer dat de Dockumer Granaet Rally wordt georganiseerd. Ten opzichten van de eerste editie zijn er een aantal nieuwe elementen. In beide klassen zijn tijdcontroles, in zowel de tourklasse met bolletje pijl route als in de sportklasse voor ervaren equipes. Er zijn in totaal 75 startplekken beschikbaar voor de rally. De ontvangst is met een ontbijt bij Brouwerij Dokkum, waarna er wordt gestart op de Grote Breedstraat in Dokkum. Zowel de tourklasse als de sportklasse eindigen ook weer bij Brouwerij Dockum. Deze rally voor het goede doel wordt georganiseerd door de drie serviceclubs van Dokkum: de Rotary Dokkum, de Lions Club Noordoost Friesland en Lions-club Dokkum-Bonifatius. Er zijn die jaar drie hoofdsponsororen: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Probo en Bourguignon. 


Er zijn nog een paar plekjes vrij voor bijzondere auto’s aan de Dockumer Granaet Rally 2019. De deelname kost €165,- per auto (inclusief bestuurder en navigator). Via de website kunt u zich aanmelden voor de rally.