Zaterdag om 14:00 uur heropent De Bonte Hont aan de Breedstraat. De ramen zijn afgeplakt en van binnen is de winkel al helemaal klaar. Donna, Menno en Erika zijn druk bezig met de laatste puntjes op de i en bereiden zich voor op een feestelijke middag.

Kansen
De Bonte Hont startte in 1998 in Westergeest. Hier werden vooral meubels op maat verkocht. Ondanks het succes kwamen er weinig klanten uit Dokkum. Daarop werd besloten om een winkel in de stad te beginnen. Hier werd het assortiment uitgebreid met kleding en woonaccessoires en dit sloeg aan. Na anderhalf jaar op de Koornmarkt kwam de kans om te verhuizen naar de Grote Breedstraat. Donna: “Dit kwam op ons pad. Soms moet je keuzes maken als je de kans krijgt en die kans hebben we met beide handen aangegrepen”.


Binnenstad
Het pand is eigendom van Stadsontwikkelingsmaatschappij Dokkum. Deze maatschappij is opgericht om bouwplannen in de binnenstad te stimuleren die het cultuurhistorische karakter versterken. Menno en Donna hebben het pand gestript en volledig gerenoveerd. Binnenstadondernemer Jan Michiel van der Gang zegt hierover: “De Bonte Hont is een goed voorbeeld van de Stadsontwikkelingsmaatschappij Dokkum. Samenwerken werkt écht!”

Eigen ontwerpen
In de huidige winkel is meer ruimte voor meubels en ook het assortiment aan woonaccessoires en dames- en herenkleding is uitgebreid. Donna hoopt dat klanten door het veelzijdige aanbod ook nieuwsgierig worden gemaakt. “Als je hier in de winkel bent kun je van alles ontdekken”. Wat de winkel tevens bijzonder maakt is dat alle inrichting is ontworpen en gemaakt door Menno en Donna zelf. De pashokjes zijn hier een mooi voorbeeld van; deze zijn van staal en hebben een unieke uitstraling.
Het pand zal samen met hun dochtertjes om 14:00 uur worden onthuld. Daarna zal de band ‘My Old Suitcase’ de rest van de middag optreden. Een feestelijke dag voor De Bonte Hont en voor Dokkum!