Toen Marieke van Dellen (43) uit Dokkum acht maanden geleden begon met het geven van fashion party’s, had ze niet kunnen bedenken dat het uiteindelijk weer zou leiden tot een fysieke winkel. In het Druivenstraatje – een zijstraat van de Hoogstraat – gaat de Dokkumse woensdag voor het eerst open. Tijdens haar zoektocht naar een fijne, gezellige werkplek kwam het winkeltje op haar pad en de beslissing was al snel genomen. “De intentie is om dit heel lang voort te zetten’, vertelt van Dellen die eerder ook twee winkels in Leeuwarden had.

Collectie
Mode staat bij By-Mar op de eerste plek. De winkel richt zich bij op de verkoop van dameskleding, personal styling en advies en is onderscheidend door het snel wisselende aanbod van de collectie. “Je vindt hier bijna iedere week wel nieuwe items”, vertelt Marieke, die de collectie zelf omschrijft als: “Hele leuke, mooie, betaalbare damesmode”. Naast mode, staat ook plezier in het werk duidelijk voorop. In het enige pashokje in de hoek van de winkel hangt daarom ook niet voor niets de spreuk: ‘Als je er niet vrolijk van wordt, moetje het niet doen’.

Openingstijden
Woensdagmiddag om 13.00 uur opent het winkeltje van Marieke voor de eerste keer de deuren. Toch hanteert ze geen vaste openingstijden. “Het kan iedere week verschillend zijn en ik raad mensen ook vooral aan om onze social media in de gaten te houden”, vertelt van Dellen. Haar fashionparty’s blijft ze ook doen. “Als die tot laat duren of wanneer bijvoorbeeld blijkt dat bepaalde tijdstippen heel rustig zijn, ben ik liever bij mijn gezin met drie jonge kinderen”. Met 22 jaar ervaring in de modewereld is van Dellen nog graag in beweging. “Ik hou er heel erg van om nieuwe mensen te ontmoeten”, glimlacht ze.


Deze week is By-Mar open op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Voor de rest: @By-Mar op Facebook/Instagram.

Deel dit bericht: