Maandagavond 25 november kwam de top van de Nederlandse horeca in Theater Amsterdam bijeen voor de uitreiking van de Entree Awards. Brouwerij Dockum was genomineerd in de categorie Best Hospitality Concept en greep net naast deze prestigieuze prijs.

Entree Awards
De Entree Awards is hét horeca-event van het jaar, hier worden de Oscars van de horeca uitgereikt. Een zestienkoppige vakjury van hospitalityprofessionals beoordeelt in verschillende categorieën de meest toonaangevende horecaondernemers, -bedrijven, bartender en bierspecialisten. In de categorie Best Hospitality Concept, waarvoor Brouwerij Dockum werd genomineerd, wordt gekeken naar horecabedrijven met een ijzersterk concept. Volgens de jury is vooral het prachtige en transparante design van Brouwerij Dockum opvallend: Dit concept van Brouwerij Dockum is uniek in Nederland: Combinaties van speciaalbieren en spijs die elkaar versterken. De open setting van een proeflokaal te midden van de brouwketels doet recht aan de ambachtelijke oorsprong van de producten. Deze setting in samenhang met de hoge kwaliteit van de bijzondere gerechten en bijpassende Kâld Kletske speciaalbieren heeft tot deze nominatie geleid. De award in deze categorie werd uiteindelijk gewonnen door Mooie Boules uit Rotterdam.


Trots op nominatie
Ondanks dat de award niet mee naar Dokkum gaat is het team van Brouwerij Dockum “bieretrots”; “Een prachtige nominatie, dat neemt niemand ons meer af! We gaan met evenveel enthousiasme verder waar we gebleven waren! En nodigen iedereen uit om onze hospitalitiesfeer te komen proeven.”