Op de eerste dag dat de nieuwe boosterlocatie in Dokkum geopend is, draait deze op volle toeren. Dat laat de GGD weten. Om 7 uur vanmorgen ging de locatie open en er zijn meer dan 1000 prikken gepland. In het oude pand van de Aldi aan de Hogedijken 4 in Dokkum is sinds vandaag de nieuwe vaccinatielocatie van de GGD geopend om een extra (boostervaccinatie) te halen.

Voor mensen die hun boosterprik willen halen op de GGD-locaties in Dokkum blijft het vooralsnog nodig om een afspraak te maken. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Mensen die nog niet eerder een vaccinatie hebben gehaald, kunnen zonder het maken van een afspraak bij de priklocatie in Dokkum terecht.


Op de XXL-locatie (de Saksenhal) in het WTC Expo Leeuwarden en ook in het Fries Congrescentrum Drachten is het mogelijk om een extra prik (boostervaccinatie) te halen zonder een van tevoren gemaakte afspraak. Daarbij is de voorwaarde dat de laatste coronavaccinatie minimaal drie maanden geleden was of dat men minimaal drie maanden geleden genezen is van een coronabesmetting. Vrije inloop in Leeuwarden is mogelijk tussen 08.00 uur en 21.00 uur. Het kan zijn dat mensen te maken krijgen met enige wachttijd.