Bonifatiusbier1
Het Bonifatiusbier dat begin deze maand werd gepresenteerd loopt als een trein. Dat laat Berend Wouda weten in een interview aan Dokkum Magazine. Er werd 3000 liter gemaakt, die na de presentatie van het bier bijna direct helemaal was uitverkocht. Omdat er niet aan de vraag kon worden voldaan, werd al snel een tweede serie van het Dokkumer bier gemaakt. Daarnaast is het de bedoeling om de bierlijn uit te breiden met nog meer smaken. In het Dokkum Magazine dat in het voorjaar van 2015 weer verschijnt, vertelt Wouda meer over de Bonifatiusserie.

Ooit was het ‘Maerte-bier‘, met water uit de Bonifatiusbron van Dokkum, één van de bekendere bieren van Fryslân. Berend Wouda, Frank en Remco van Dijk brachten het lichte bier Maerte Saison onder het merk Bonifatius op de markt. Onder hetzelfde merk kwamen eerder Bonifatius Bitter en Bonifatius Pepermunt in de winkel. Hoewel er door de huidige initiatiefnemers met een vette knipoog naar de historie wordt gekeken, is het brouwen van het nieuwe Dokkumer ‘Maerte-bier’ veel meer gestoeld op historische traditie dan de doorsnee bierdrinker zal vermoeden.


Om meer mensen bij het proces van bier brouwen te betrekken kunnen ze voor 25 euro per jaar lid worden van de Dockumer Biergilde en zo meewerken aan de nog te ontwikkelen vervolgbieren. Momenteel wordt ook druk gewerkt aan een bierboek. Warner B. Banga en Piet de Haan schrijven dit boek over de biergeschiedenis van Dokkum in opdracht van Bonifatius 754.

Lees ook:
Bonifatiusbier officieel gepresenteerd

Deel dit bericht: