Ben jij ook altijd zo benieuwd wat voor interieur er schuilt achter de voordeur van dat prachtige, oude pand in de binnenstad, dat ene karakteristieke huis op de bolwerken of die moderne nieuwbouwwoning buiten het centrum? Vanaf nu neemt In-Dokkum elke maand een kijkje in de mooiste huizen met de meest verrassende interieurs. Laat je inspireren In-Dokkum! Deze keer waren we op bezoek bij Henk:

Bewoner: Henk Dijkstra (33) en hondje Mika
WaarVan Kleffensstraat
Soort huis: Nieuwbouw hoekwoning
Gebouwd in: 2018
Woont hier sinds: 2019
Laatst veranderd in huis: de muur achter de bank voorzien van een andere kleur
Instagram: @binnebyhinne


Waarom ben je op dit huis gevallen?
Voordat dit nieuwbouwhuis er stond, woonde ik hier ook al, in het toen nog oude huis. We kregen toen een brief van de bouwvereniging dat de oude woningen in deze buurt gerenoveerd zouden worden. Twee maanden voor de renovatie zou plaatsvinden, kregen we echter een brief dat de huizen toch gesloopt zouden gaan worden. Toen heb ik twee jaar in een wisselwoning gewoond en na twee jaar kon ik weer terugkomen in dit nieuwe huis. Het leuke is dat we als bewoners mee mochten denken in het ontwerpproces van de nieuwe woningen. Zo zou er oorspronkelijk geen bijkeuken aan vast worden gebouwd, dit was wel een wens van de bewoners. De woningbouw heeft dit uiteindelijk toch uitgevoerd. Het leuke aan deze vernieuwde buurt, is dat de huizen een mix zijn van één- en tweegezinswoningen en levensloopwoningen, met als gedachte erachter dat jong en oud op die manier door elkaar woont.

Wat maakt dat het hier zo fijn wonen is?
Allereerst is de buurt heel fijn om te wonen, ik ben hier opgegroeid en voel me hier heel thuis. Er is hier altijd wel wat te doen en beleven en ik kan mijn auto hierachter kwijt. En zo’n nieuwbouwhuis is natuurlijk fantastisch! Vloerverwarming, alles goed geïsoleerd. Het is gewoon een fijn, warm en comfortabel huis met een logische indeling en waarin alles nieuw is. Dat is een heel verschil met het oude, koude huis waarin ik hier eerst woonde.

Hoe zou jij je interieurstijl omschrijven?
Ja, zeg het maar… Ik zeg altijd: een mix van industrieel en vintage met warme, aardse kleuren en zwarte accenten. Een mixje van alles!

Waar ben je het meest trots op in dit huis?
Op mijn zelfbedachte en zelfgemaakte dingen in en om dit huis. Zoals de overkapping in de tuin die ik met mijn vader heb gemaakt, dat was een mooi lockdown projectje. Maar ook mijn tv-meubel gemaakt van twee loeizware, oude treinbielzen. Dat heb ik dan ergens gezien op Instagram of Pinterest en dan denk ik: dat kan ik zelf ook maken, ook nog eens goedkoper. Waar je het normaal voor €900,- zou kopen, heb ik het voor €200,- kunnen maken. Als je creatief bent, kun je veel dingen gewoon zelf maken. De hoge, open keukenkast naast mijn aanrecht heb ik bijvoorbeeld ook zelfgemaakt, maar ook het hoofdbord achter mijn bed. Maar ik doe dus wel veel in samenwerking met mijn vader die vroeger timmerman is geweest, dus de credits gaan naar hem.

Wat is je favoriete plek in of rondom het huis?
Aan de eettafel, heerlijk. Daar zit ik bijna altijd. ‘s Avonds lekker op de bank, maar overdag aan de ronde eettafel. Lekker naar buiten kijken! En in de zomer zit ik graag onder de overkapping in de tuin.

Wat is je favoriete woonitem in huis?
Goh, dat is een moeilijke… Maar ik denk dan toch echt wel mijn zelfgemaakte tv-meubel. En mijn salontafel van Zuiver, wat een Marktplaats vondst is.

Waar ben je minder tevreden over of wat zou je nog graag willen veranderen?
Mijn bijkeuken is het volgende project! Die wil ik anders gaan indelen en inrichten, met onder andere een extra werkblad boven de wasmachine. En de oorspronkelijke bovenkastjes van mijn keuken, waar ik nu een grote plank aan de muur heb te hangen, wil ik hier dan aan de muur voor extra opbergruimte. Die kastjes liggen nu wat op zolder, maar krijgen op die manier dan toch weer een tweede functie.

Heb je nog bijzondere woonwensen?
Ik zou heel graag een badkamerraam willen, voor extra daglicht. Maar dat gaat hem waarschijnlijk niet worden, aangezien dit dus een huurhuis is. Ik zou ook nog heel graag een zwarte, industriële deur van de hal naar de woonkamer willen! Maar dat is iets voor later…

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?
Voornamelijk Instagram en Pinterest. En ik koop elke maand het tijdschrift ‘vtwonen’.

Wat zijn je favoriete woonmerken?
HK Living, daar heb ik veel servies van, en Zuiver vind ik mooie merken.

Wat is jouw favoriete interieurwinkel/woonadresje in Dokkum?
Ik kom heel graag bij Kryt Krijtconcept! Maar ik kijk ook regelmatig om het hoekje bij Boonstra Bloemen. Oh, en 1622 Lifestyle.