Ben jij ook altijd zo benieuwd wat voor interieur er schuilt achter de voordeur van dat prachtige, oude pand in de binnenstad, dat ene karakteristieke huis op de bolwerken of die moderne nieuwbouwwoning buiten het centrum? Vanaf nu neemt In-Dokkum elke maand een kijkje in de mooiste huizen met de meest verrassende interieurs. Laat je inspireren In-Dokkum! Deze keer waren we op bezoek bij Esther.

Bewoner: Esther, samen met haar man Martin, dochter Yfke en zoontje Jesper.
Waar: Frevelstraat
Soort huis: Hoekhuis
Gebouwd in: 2000
Bewoner sinds: September 2019
Laatst veranderd in huis: De garage, hier is een bijkeuken en kantoor van gemaakt.
Instagram: @ess_wendy

Waarom ben je op dit huis gevallen?
Vooral door de ruimte. We hebben eerst op het Westerbolwerk in de binnenstad gewoond, voor bijna 9 jaar. Toch misten we de ruimte nadat onze oudste dochter geboren werd. Met al onze woonwensen kwamen we al snel terecht in de Kooilanden. Via Facebook zagen we een sneak preview van deze woning. Na de bezichtiging hebben we dezelfde avond nog een bod gedaan. Het huis was eerst vrij donker, maar wij zagen er veel potentie in. Met de mooie aangebouwde serre en een bovenverdieping met vijf slaapkamers was dit het perfecte huis voor ons.

Wat maakt dat het hier zo fijn wonen is?
Het is een kindvriendelijke buurt met een speeltuin voor de deur. Het is rustig met weinig autoverkeer. We hebben ook geen buren voor en naast ons. Het woont hier gewoon heel relaxed.

Hoe zou jij je interieurstijl omschrijven?
Scandinavisch, Bohemian, eigenlijk een mixje van alles. Wel was eerst alles zwart, wit en een beetje groen. Er komt nu steeds meer kleur bij.

Waar ben je het meest trots op in huis?
Hoe alles samenkomt. We hebben veel opgepakt door de jaren heen en daarbij ook veel zelf gedaan. Het huis wordt steeds meer een geheel en ook steeds meer ons eigen.

Wat is je favoriete plek in of rondom het huis?
De tuin is heel erg fijn, er is de hele dag zon. We hebben deze flink aangepakt en nu zijn er allerlei zitplekjes door de tuin heen. In de serre zitten vind ik ook super fijn, hier heb je uitzicht door het hele huis en ook op buiten.

Wat is je favoriete woonitem in huis?
De rotan stoel die in de serre staat. Dit is een erfstuk van mijn oma. In het vorige huis stond deze in de babykamer, maar nu heeft hij een mooie plek in de woonkamer gekregen, hier past ie perfect.

Waar ben je minder tevreden over of wat zou je nog graag willen veranderen?
Ons toilet, deze is oud en willen we nog gaan aanpakken. En boven willen we misschien de vloer nog veranderen, dit is nog de vloer van de vorige bewoners.

Heb je nog bijzondere woonwensen?
Al onze woonwensen zijn eigenlijk al vervuld, het is al een heel fijn plekje geworden. En als wij iets in het hoofd hebben, moet dit eigenlijk gelijk gebeuren en wordt het niet uitgesteld.

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan?
Instagram, Pinterest en ik krijg de VT wonen iedere maand binnen.

Wat zijn je favoriete woonmerken?
HK Living, hier heb ik veel servies van. WOOD vind ik ook een leuk merk. Verder is het eigenlijk heel wisselend en heb ik geen specifieke merken in huis. Ik koop wat ik leuk vind.

Wat is jouw favoriete interieurwinkel/woonadresje in Dokkum?
1622 vind ik een leuke winkel en ook bij Boonstra Bloemen kom ik graag.