Naast de Doorbraak in Dokkum heeft Astrid Meijer tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum de deuren geopend van Bar Zelle. Het nieuwste horecazaakje van Dokkum is gespecialiseerd in Bottles en Buns: mooie flesjes bier, wijn en frisdrank in combinatie met lekkere gerechten met brood. “In elke wereldkeuken is wel brood te vinden, van pizza, een fajita (een zachte tortilla) tot en met een ‘gewoon broodje hamburger’.

Ervaring
Met Bar Zelle gaat voor de 40-jarige Meijer een langgekoesterde wens in vervulling. ”Die wens was er al langer, ik denk al zo’n twintig jaar”. Vanaf haar zeventiende werkte de onderneemster in de horeca, na haar Hbo-opleiding kwam ze terecht in de marketing. “Ik werkte voor Smeding en hield me bezig met marketing en innovatie. We bedachten innovatieve dingen om bijvoorbeeld meer groente op de kaart te zetten”. In die baan kwam ze ook veel in contact met veel horecaondernemers en bleef het vak kriebelen. Omdat er in Leeuwarden geen geschikte panden werden gevonden, breidde ze haar zoekregio uit en kwam zo het pandje in Dokkum tegen.


Camping
Samen met haar partner Sebastiaan Oosterveld, tekende ze een huurcontract voor vijf jaar voor het pand in Dokkum. De link met woonplaats Leeuwarden wordt in Dokkum ook zichtbaar. De achternaam verwijst namelijk naar margaretha geertruida ZELLE, beter bekend als Mata Hari. “Als heel Dokkum en omstreken mij weet te vinden”, dan is het concept geslaagd, antwoord ze verder. Met de Admiraliteitsdagen voor de boeg, verblijft het stel overigens even op de camping in Dokkum. “Kunnen we misschien ook nog een deel van het feest meemaken”, lacht Meijer.

Bar Zelle is geopend tijdens de Admiraliteitsdagen, daarna is het eerst even gesloten in verband met inwerken van nieuw personeel. Openingstijden zijn daarna van woensdag tot en met zondag van ongeveer 12.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds.

Deel dit bericht: