Een bedrag van €1500,- gaat naar de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië. Het is crisis in het noorden van Syrië, waar de mensen al dertien jaar moeten leven in oorlogsgebied. De aardbevingen van eerder dit jaar zijn de zoveelste klap voor de inwoners. Er is daarom geld nodig voor onder andere medische hulp.

Stichting Ik ben Wil ontvangt een bijdrage van € 2500,- om een ZEN-zorgstoel te kunnen aanschaffen voor de Waadwente. Mensen met mentale of neurologische aandoeningen, zoals Alzheimer, kunnen zich heel onrustig en geagiteerd voelen. Deze specifieke zorgstoel kan zorgen voor ontspanning en rust.

Onder grote publieke belangstelling werden op Koningsdag zesduizend badeendjes te water gelaten in het Kleindiep van Dokkum door kinderburgemeester Ilse Leffering en voorzitter van Stichting Ik ben wil, Dennis Mellink. Na het startsein werden de badeendjes onder begeleiding van Brandweer Dokkum richting de finish gestuurd. Doordat de stroming niet sterk is, is die hulp ook altijd nodig. Wyger Smits, lid van Lions Noordoost-Friesland presenteerde zich wederom als een heuse spreekstalmeester en hield de aandacht van het publiek op komische wijze vast.

Voor deze actie werden scholen en verenigingen betrokken bij de verkoop van lootjes waarbij zij een euro per verkocht lootje verdienen. In totaal leverde dit de lokale partijen ruim € 1500 ,- op. De prijzen werden allemaal gesponsord door ondernemers en Lionsleden, die de actie een warm hart toedragen. Dit jaar viel er een fantastische hoofdprijs te winnen namelijk een Big Green Egg met accessoires