Donderdagmiddag 25 november werd Dokkum bezocht door twee BN’ers, namelijk: André van Duin en Janny van der Heijden. Samen gaan ze alle elf steden bij langs om ode te brengen aan de schaats Elfstedentocht. Tijdens deze tocht nemen zij nieuwe afleveringen op voor hun programma: Denkend aan Holland. Het duo kwam aan nabij de Diepswal in Dokkum.

De afgelopen opnamedagen hebben Janny van der Heijden en André van Duin heel wat kilometers gevaren en heel wat stempels ontvangen bij originele stempelposten. Ook gaan ze tijdens hun bezoek aan de elf steden langs bij diverse helden van de spraakmakende tocht.


In de vorige seizoenen van Denkend aan Holland hebben André en Janny door een heel groot deel van Nederland gevaren. Tijdens deze tochten gaat Janny’s hondje genaamd Nhaan ook mee op avontuur. Dit seizoen was Friesland aan de beurt. Ze hebben Friesland echter niet zonder reden gekozen. Het is dit jaar namelijk 25 jaar geleden dat de laatste editie van de zware schaatstocht werd gehouden. De laatste editie van de tocht werd op 4 januari 1997 gehouden.