De Admiraliteitsdagen van 2022 zijn begonnen! Terwijl de festiviteiten in de binnenstad in volle gang zijn, gaat In-Dokkum iedere dag op zoek naar enthousiastelingen die vertellen wat ze komende dagen gaan zien en doen. In deze eerste editie: de Admiraliteitsdagen door de ogen van de familie Terpstra-van der Werff.

Een feest voor jong en oud
Ze doen zich tegoed aan een ijsje en een suikerspin op de Oostersingel. De Familie Terpstra uit Damwâld is lekker met zijn allen aan het nagenieten van de Admiraliteitsdagen. “Het is leuk, het is gezellig, het weer is fijn en de opzet is professioneel. Het kan gewoon niet beter,” vindt vader Douwe Piet. “Een feest voor jong en oud!”


Helemaal niet hoog
Wat heeft het gezin uit Damwâld allemaal gezien en gedaan de afgelopen dagen? “Zaterdagavond zijn we naar Flemming geweest op de Markt,” vertelt moeder Wieke van der Werff. “En omdat we vooraan stonden, mochten we ook nog met hem op de foto!” Dochter Fiene knikt enthousiast. Zondag kwamen ze opnieuw een kijkje nemen. Zoon Ids vertelt dat hij de rondvaartboot het leukste vond: “Want daarmee gingen we onder het grote podium door.” Het reuzenrad vond hij ook cool. Moeder Wieke: “Maar dat was wel heel hoog, of niet, Ids?” Ids schudt resoluut zijn hoofd. Helemaal niet hoog.