Wanneer:
25 april 2023 @ 20:00
2023-04-25T20:00:00+02:00
2023-04-25T20:15:00+02:00
Waar:
De Fontein
Kosten:
Gratis

De originele titel van deze Deense film is: Hævnen (Wraak), maar het hoofdthema van de film gaat meer over de andere kant daarvan: vergeving. Sommige mensen smeken erom, anderen moeten er niets van hebben en vinden het veel logischer of makkelijker om wraak te nemen. Regisseur Susanne Bier weeft twee verhaallijnen door elkaar en laat zien hoe mensen zichzelf, en vooral elkaar, in en uit benarde situaties helpen.

In de ene verhaallijn staat Anton centraal, een arts in een ontwikkelingsland, ver weg van huis. Sinds hij is vreemdgegaan hoeft zijn vrouw hem niet meer te zien, dus kan hij maar beter wegblijven en anderen bijstaan, om zelf niet volledig te mislukken. Hij komt voor een groot dilemma te staan als een lokale verkrachter en moordenaar gewond bij de ziekenhuispost aanbelandt. Wanneer houdt vergeving op en is wraak toegestaan?

Dezelfde vraag krijgt de tienjarige Christian voorgeschoteld. Net als Anton heeft hij zijn eigen situatie niet onder controle (hij krijgt geen grip op de dood van zijn moeder) en probeert in plaats daarvan anderen te helpen. Twee keer is hij getuige van een vorm van zinloos geweld. Twee keer slaat hij onevenredig hard terug. Onrecht wil hij uitbannen, maar dat keert zich tegen hem als een vriendje, het zoontje van Anton, daar onbedoeld het slachtoffer van wordt.

In A Better World gaat niet alleen over vergeving, maar laat ook het belang van communicatie zien. Uiteindelijk draait het allemaal om de manier waarop mensen uit elkaar kunnen groeien en elkaar weer kunnen vinden.

Gelieve vooraf opgeven via: https://meevieren.nl/pgdaw/. Toegang is gratis, collecte bij uitgang.