Wanneer:
16 november 2020 @ 19:00 – 21:00
2020-11-16T19:00:00+01:00
2020-11-16T21:00:00+01:00

Wie zijn uw voorouders? Waar komt uw familie oorspronkelijk vandaan? Wat hebben ze meegemaakt en wat was hun rol in de geschiedenis? Dit soort vragen kunt u beantwoorden als u uw familiestamboom onderzoekt. Tijdens een lezing in de Bibliotheek vertellen experts hoe u een onderzoek opzet, ze delen handige tips met u en beantwoorden vragen.

Het boek dat u in november cadeau krijgt van de Bibliotheek is Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Het boek gaat over een groot katholiek gezin in tijden die razendsnel veranderden, maar ook over het eigentijdse verhaal van twaalf broers en zussen die samen moeten beslissen over leven en dood van hun stille moeder en daarbij angstvallig proberen de harmonie te bewaren. Het zwijgen van Maria Zachea is een waargebeurde familiegeschiedenis over het leven van de oma van de auteur.


Voor het boek dook Judith Koelemijer haar familiegeschiedenis in en ontdekte zo mooie en onthullende verhalen. En zulke verhalen zijn er in elke familie. U diept ze op én komt erachter waar uw wortels liggen door stamboomonderzoek. In november zijn er in diverse bibliotheken lezingen over het doen van familieonderzoek, in samenwerking met lokale historische verenigingen of het streekarchief.

Let op: het is geen workshop, dus u gaat niet direct aan de slag, maar krijgt handvaten zodat u na de lezing zelf aan de slag kunt of een verdiepende cursus kunt volgen.

Voor wie?
Voor volwassenen die graag willen weten waar ze moeten beginnen met stamboomonderzoek.

Aanmelden
De toegang is gratis, maar aanmelden voor deze activiteit is wel verplicht. Dat kan via deze link, door te bellen met 088 165 61 23 of door u aan te melden bij de balie van één van onze bibliotheken.