Het nieuwe culturele seizoen 21-22 bij De Groen Kunst & Cultuur uit Dokkum start in september met een nieuw initiatief. SprinG is een “open” podium voor alle podiumkunsten, voor jong en oud,  voor gevorderde en nieuw talent, voor solisten en groepen. Op vaste zondagmiddagen kan iedereen voor publiek zijn kunsten tonen. De inhoud van de acts is geheel vrij. Wel heeft elke editie een vast thema waarmee de deelnemers iets mogen doen.

Op 28 november is er een editie te zien over `Winter´ bij De Groen. Jonge en meer ervaren talenten laten zien en horen wat zij in hun mars hebben. Een mix aan podiumkunsten, uitgevoerd door lokale talenten. Tegen een kleine vergoeding bij te wonen en zo gaat u vanaf drie uur een mooie zondagmiddag beleven.


Voor dit jaar staan er totaal 3 edities gepland. Het is de bedoeling dat SprinG een vast onderdeel van het culturele programma wordt.

De Groen Kunst & Cultuur is gevestigd in de voormalige Groen van Prinstererschool aan de Van Kleffenstraat 5 te Dokkum. Zij wil voor Dokkum en omstreken een platform zijn voor de amateur en professionele creatieveling.