Wanneer:
8 februari 2024 @ 20:00
2024-02-08T20:00:00+01:00
2024-02-08T20:15:00+01:00
Waar:
Grote Kerk

Die vraag houden we tegen het licht, en dat doen we deze avond aan de hand van de boekrol Esther. Deze boekrol ontrollen en lezen de Joden op het Poerimfeest. Poerim is het feest van het afgewende noodlot. In een wereld waarin God verdwenen is, vallen mensen in de handen van het noodlot. Zo ook de Joden in het rijk met de wetten van Meden en Perzen.

Haman wil de Joden uitroeien. Esther en Mordechai smeden een complot tegen de complotdenker, de Amalekiet Haman, in. Haman denkt dat hijzelf bijkans God is, Esther is daartegen geen godin, waant zichzelf evenmin God, maar draagt in haar naam verborgen de werkelijkheid van God. Die verborgen God komt in de rol aan het licht.

Kunnen we uit deze boekrol iets leren over de wijze waarop God in ons digitale tijdperk verdwenen lijkt te zijn? Is God aanwijsbaar en ervaarbaar in een wereld die meer en meer door algoritmes en datareuzen geregeerd worden? Dat is de vraag. Of er zich iets van een antwoord ontrolt uit wat de boekrol ons leert zal deze avond blijken.

Opgave via https://meevieren.nl/pgdaw/.