Wanneer:
23 september 2023 hele dag
2023-09-23T00:00:00+02:00
2023-09-24T00:00:00+02:00
Waar:
Bonifatiuskapel


Op 23 september 2023 vindt in de Bonifatiuskapel het Literair Festival Dokkum plaats, het grootste literaire festival van Friesland. En daar horen de grootste namen uit de Nederlandse literatuur bij! Bibliotheken Noord Fryslân en Boekhandel Van der Velde nodigden voor deze eerste editie Adriaan van Dis, Heleen van Royen en Esther Gerritsen uit. Zij reizen graag af naar Dokkum, net als de Literaire Boyband, die eerder op Lowlands stond en met hun nummer Adriaan van Discotheek perfect past in het programma. Er is natuurlijk ook een podium voor lokale literaire of muzikale helden: Hiske Oosterwijk zingt prachtig in het Fries en Tsead Bruinja voegt Friese gedichten toe aan het programma. En een festival in de Bonifatiuskapel kan natuurlijk niet voorbijgaan aan Titus Brandsma, er zijn twee boeken in de maak over de laatste brieven van deze hoogleraar, priester en verzetsheld waarover tijdens het festival meer verteld wordt. De presentatie is in handen van Kirsten van Santen.

De datum van het festival is zorgvuldig gekozen. Het is de eerste dag van de herfst, en terwijl de bladeren van de bomen vallen en de temperaturen dalen, is er niets beter dan jezelf te verliezen in de betoverende wereld van een goed boek. Liefhebbers van goede verhalen vieren het nieuwe leesseizoen met het allereerste Literair Festival Dokkum. Auteurs lichten die dag in Dokkum een tipje van de sluier van hun nieuwste of nog te verschijnen boeken op in de Bonifatiuskapel.

Noardeast-Fryslân en Dantumadiel kennen met Nienke van Hichtum, Piet Paaltjens, Waling Dykstra, Theun de Vries, Ype Poortinga, Oek de Jong en Albertina Soepboer een diepgaande relatie met literatuur. En die traditie zetten Bibliotheken Noord Fryslân en Boekhandel Van der Velde nu voort door de eerste editie van Literair Festival Dokkum te organiseren. Schrijvers, dichters, muzikanten en liefhebbers van literatuur en mooie verhalen komen samen om te genieten van voordrachten, lezingen en workshops. Het is een gelegenheid waar de rijke literaire erfenis van de regio wordt gevierd en nieuwe creatieve vonken worden aangewakkerd. Laat jezelf verrassen door nieuwe literaire ontdekkingen. Laat je leeslijst groeien en verrijk jezelf tijdens Literair Festival Dokkum met de woorden van verschillende auteurs. Van de grote namen uit de Nederlandse literatuur tot opkomend talent én onze lokale literaire helden, ze krijgen allemaal een podium in de magnifiek verlichte Bonifatiuskapel.

Literair Festival Dokkum vindt plaats op zaterdag 23 september in de Bonifatiuskapel. De deuren gaan om 14.30 uur open en om 22.00 uur klinken de laatste tonen van de Literaire Boyband. Tussendoor is er een pauze en in het park rondom de kapel is een sfeervol horecaplein ingericht met ruime keuze uit hapjes en drankjes. Tickets kosten 10 euro voor leden van de bibliotheek en 15 euro voor wie niet lid is. De tickets zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde Dokkum, bibliotheken Dokkum, Hallum, Kollum en De Westereen en online via https://www.ontdekdebieb.nl/home/LiterairFestivalDokkum2023.html.