Naar aanleiding van de voorstelling van theaterproductie Pier 21 ” It wie op in Simmerjûn” wil de Bibliotheek mensen de ruimte geven om samen met elkaar in gesprek te gaan over euthanasie en wat het teweeg brengt.

In gesprek met elkaar


Op woensdag 13 februari om 20.00 uur is Dieke Broersma gastspreker in de Bibliotheek van Dokkum. Dieke is de vrouw van Dirk Baron. Dirk is een jaar geleden overleden. Hij was werkzaam bij Omrop Fryslân en kwam in het nieuws vanwege zijn ziekte Alzheimer en zijn keuze voor euthanasie. Dieke komt vertellen en gaat in gesprek over haar ervaringen en hoe belangrijk het is dat er over het onderwerp zelfbeschikking en euthanasie gesproken wordt.

Voorstellig It wie op in Simmerjûn
De voorstelling It wie op in Simmerjûn, neemt u mee in het verhaal van echtpaar Daniel en Wimmy.

Theo en Anneke hebben elkaar op latere leeftijd gevonden. Theo helpt Anneke zo goed als hij kan bij het vinden van een fijne plek in een verzorgingstehuis voor haar vader en moeder, Daniël en Wimmy. Die zijn op een leeftijd dat ze allang niet meer op pad kunnen met Daniëls grote hobby, het draaiorgel. Maar Daniël en Wimmy willen niet afhankelijk worden en hebben hele andere plannen. Samen willen ze uit het leven stappen, na een laatste dans op ‘It wie op in simmerjûn’.

De voorstelling is op zaterdag 9 februari te zien bij Theater Sense in Dokkum. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Pier 21, www.pier21.nl.

Meer informatie
De lezing en dialoog In gesprek met Dieke Broersma is op woensdag 13 februari om 20.00 in Bibliotheek Dokkum. De toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst. U kunt zich aanmelden via de website www.ontdekdebieb.nl of aan de balie in de bibliotheek.