Elfstedentocht, kan ik…, is er…?

Antwoorden op veel vragen over de Elfstedentocht.


We krijgen veel vragen over de Elfstedentocht. We proberen hier zoveel mogelijk informatie te geven. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen, mail dan gerust!

 • Gaat de Elfstedentocht door als het regent?
  Ja, de Elfstedentocht gaat ook door als het regent! Tip: Neem een klein regenjackje mee die u zo kunt aandoen onderweg (en weer uit…)
 • Kan ik spullen in een tas meegeven voor onderweg?
  Dat kan! In een speciale (vracht)auto kunt u een tas met uw spullen meegeven. Het is handig wanneer u voor een herkenningsteken aan uw tas zorgt. 100 zwarte tassen op een vrachtwagen is lastig zoeken!
  Tip: neem ook een paar droge sokken mee, het is fijn wanneer het regent om halverwege droge sokken aan te kunnen trekken.
 • Kan ik onderweg stoppen en iets uit mijn tas pakken?
  Dit kan niet. De vrachtwagen waar ook uw spullen in staan, staat elke stop voor u klaar. Daar kunt u bij uw spullen. Neem dus mee wat u onderweg nodig denkt te zijn.
 • Mogen er supporters mee?
  Natuurlijk mag de achterban mee met de Elfstedentocht! Wij hebben echter geen vervoer voor de supporters, ze zullen zelf met een auto langs de route moeten gaan. De route is te downloaden op de website.
  Er zijn een paar aandachtspunten:
  – Het is niet toegestaan om met de auto voor de bezemwagens te rijden (direct achter het peloton) of tussen de twee pelotons in.
  – Ook fietsend is het niet toegestaan om met het peloton mee te rijden. Op de fiets kunt u achter de bezemwagens aansluiten (op eigen verantwoordelijkheid).
  – De catering die wij verzorgen is alleen voor de deelnemers en de vrijwilligers van de Elfstedentocht.
  – Adviezen van het bestuur moeten worden opgevolgd.
 • Is er douchegelegenheid na afloop?
  Na afloop kan er gedoucht worden in SCC de Pomp.
 • Kunnen we spullen liggen laten in de Pomp (startpunt)
  Dit kan. In de Pomp is iemand aanwezig of de deur is op slot. Spullen die u niet nodig bent onderweg mag u dus laten liggen.