Wanneer:
21 mei 2020 – 22 mei 2020 hele dag
2020-05-21T00:00:00+02:00
2020-05-23T00:00:00+02:00

 

Lustrumeditie Dokkumer Bonifatiuscup in 2020

Dokkum maakt zich op voor de vijfde editie van de internationale Bonifatiuscup. Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei 2020 zijn 32 jeugdteams van de categorie U13 en U15 op het Tolhuispark in Dokkum actief. De teams zijn afkomstig uit de regio, elders uit Nederland en het buitenland.


Het tweedaagse voetbaltoernooi om de Bonifatiuscup is een samenwerking tussen CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum. Sjoerd Radersma van het organisatieteam legt uit: “Centraal staat dat de jeugd en ook de aanhang die meekomt twee fantastische dagen vol voetbalbeleving krijgen. Dat is in de voorgaande edities echt goed gelukt. Elk jaar kijken we waar we het net nog iets beter kunnen doen en voegen we elementen toe. Het kost aardig wat energie, maar samen met alle topvrijwilligers krijgen we het tot nu toe altijd voor elkaar.”

Bruisend Tolhuispark

Het toernooi is in de loop der jaren gegroeid in omvang en kwaliteit. Natasja Mellink van het organisatieteam gaat voor haar vierde editie: “We hebben inmiddels een aantal vaste samenwerkingspartners en zijn gegroeid naar een vaste formule”. Het toernooiprogramma is opgezet volgens een schema bestaande uit poulewedstrijden op de eerste dag en knock out rondes op de tweede dag. Op de tweede dag zijn er twee schema’s per leeftijdscategorie: de Europa League en de Champions League. Er is daarnaast een penaltycontest, een opening en een huldiging met veel extra’s en onder meer een gezamenlijk diner en een avondactiviteit voor alle teams.

Sjoerd Radersma: “We hebben natuurlijk prachtige faciliteiten hier. Op het Tolhuispark bruist het echt die twee dagen en ook de opwarming op woensdag de dag ervoor is mooi. We zetten met vlaggen en banieren het park echt in de Bonifatiuscup sfeer”.

Ook andere faciliteiten van het Tolhuispark worden gebruikt, zoals de sporthal Tolhuispark voor de overnachting en het zwembad voor de avondactiviteit. Ook het gebouw van de scouting De Granaet en de faciliteiten van Korfbalvereniging De Granaet worden ingezet voor het evenement. Deze samenwerking met de andere verenigingen en organisaties van het Tolhuispark verliep de voorgaande jaren erg goed. Sjoerd: “Voor diensten waar dat gebruikelijk voor is betalen we uiteraard gewoon huur, maar onze buren helpen en denken ook echt mee!”

Ook actie in centrum Dokkum

De meeste teams van buiten de regio overnachten in de sporthallen in Dokkum. Maar sommige teams zoeken zelf onderdak in bijvoorbeeld eem bed and breakfast of op een camping. Dat geldt ook voor meereizende ouders. Natasja Mellink: “We overleggen van tevoren met verschillende horecagelegenheden en vertegenwoordigers van de verblijfsrecreatie om hier rekening mee te houden. Al met al komen er aardig wat gasten naar Dokkum toe”.

Er wordt daarom ook een avondactiviteit georganiseerd, zowel voor spelers als voor aanhang en ouders. Natasja: “We willen graag dat de deelnemers en meereizende supporters en ouders ook iets meekrijgen van onze mooie stad. Vorig jaar kwam je zeker de donderdagavond veel deelnemers en toeschouwers van de Bonifatiuscup tegen in de stad. Dat hoort ook bij de beleving die we willen bieden.”

Een mooie lijst met winnaars

Hoewel de Bonifatiuscup een relatief jong toernooi is, heeft het toernooi al een winnaarslijst met indrukwekkende namen. JFV Borussia Fulda, JFV Viktoria Fulda, vv Hoogland (Amersfoort) en Bon Boys (Haaksbergen) hebben bijvoorbeeld de Bonifatiuscup in de prijzenkast staan. Ook de mede-organiserende vereniging Be Quick Dokkum heeft deze eer. Vorig jaar zegevierden JSG Westring Fulda en Sportlust ’46 (Woerden).

Binnenkort zullen op een toernooibord in het clubhuis van Be Quick de winnaars te zien zijn. Op 22 mei a.s. rond 16.00 uur weten we welke teams aan de lijst kunnen worden toegevoegd.

Deel dit bericht:
';