Hét maritieme festival!

Wanneer?
Van donderdag 7 tot en met zondag 10 september 2017

Wat?
Bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht vindt op vrijdagavond 8 september de opening van de Admiraliteitsdagen 2017 plaats met de Night of the Praams. De historische binnenstad is het decor van dit unieke concert met topartiesten die optreden op een drijvend podium tussen tientallen authentieke schepen. Ook op zaterdagavond 9 september barst op deze bijzondere plek het feest los met wederom artiesten van formaat. Wie dat zijn? Houd Facebook en deze website in de gaten!

En wat nog meer?
Zaterdag overdag zijn er tal van (maritieme) activiteiten te doen voor jong en oud.

Spectaculair is de reddingsdemonstratie van de SAR-helikopter en een reddingsboot van de KNRM. Rondom de bolwerken vindt een sloepenrace plaats en ‘stoere binken’ kunnen hun krachten meten bij het bungee-roeien. Verder exposeren regionale en landelijke kunstenaars hun werk op de kunstmarkt. Het zondagprogramma start met een bijzondere openluchtkerkdienst vanaf het water, gevolgd door een mix van doe-dingen, demo’s en muziek. Zodra het definitieve programma bekend is, wordt dit gepubliceerd op de Facebooksite van de Admiraliteitsdagen en natuurlijk op deze website!

Waar?
Binnen en rondom de bolwerken van de Bonifatiusstad Dokkum.

Voor wie?
Voor mensen uit Friesland en ver daarbuiten. In 2016 trok het evenement ruim 60.000 bezoekers.

Waarom?
Dokkum werd in 1596 de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Dit wordt gevierd met een jaarlijks terugkerend evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste van Fryslân. De admiraliteit zorgde in oorlogstijd voor de beveiliging van de scheepsvaart en de bescherming van kust van Friesland en Groningen. De Admiraliteitsdagen worden elk jaar gehouden in het eerste weekend van september. In 2016 is de zesde editie.

Wat kost het?
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij honderden sponsoren en vrijwilligers en is helemaal gratis voor het publiek.

Doel: laten zien hoe mooi Dokkum is!

www.admiraliteitsdagen.nl

Deel dit bericht: