Dokkum en ruime omgeving kijkt met een grote glimlach terug op het grootste feest van het jaar. Vier dagen lang stond de historische binnenstad van Dokkum in het teken van de achtste Admiraliteitsdagen. Van spectaculaire watersportactiviteiten, een bierproeverij en een gezamenlijke kerkdienst op zondagmorgen. Er was aan iedereen gedacht. Dokkum avonturenstad trok in vier dagen tijd 85.000 bezoekers aldus de organisatie.

Festival voor jong en oud

Het gratis toegankelijke festival voor jong en oud trok zowel overdag als ‘s avonds massaal publiek naar Dokkum. Tijdens de concerten bij het beroemde keerpunt van de Elfstedentocht was er soms geen doorkomen aan en op het hoogtepunt werd opgeroepen om niet meer naar De Zijl te komen omdat deze volstond. Dokkum telde dit jaar maar liefst drie muziekpodia tijdens de Admiraliteitsdagen. Naast het hoofdpodium op de Zijl was er dit jaar een volwaardige programmering op de Markt en een extra podium op de Breedstraat. In tegenstelling tot vorig jaar hoefde de stad dan ook niet op slot.


Op de Zijl stonden traditiegetrouw de hoofdartiesten, met dit jaar onder andere Waylon, André Hazes, Elske DeWall en Syb van der Ploeg. Op de Markt stond het ook stampvol tijdens de optredens van onder andere Alle Hens Aan Dek artiesten als Maan, Kraantje Pappie en The Cool Quest. Maarten van der Weijden verraste Dokkum door zich niet alleen vrijdagavond tijdens de Night of the Praams te laten zien, maar het hele weekend in Dokkum te verblijven.

Alle lof voor de achtste editie

Ook tijdens alle activiteiten overdag was het gezellig druk. Zaterdagochtend begon nog rustig, maar naar mate de dag vorderde nam het publiek in de stad toe. Er waren opvallend veel meer gezinnen naar de stad gekomen dan tijdens eerdere edities. Jong en oud werd verrast tijdens het straattheater, dat inmiddels ook een vast onderdeel van de dagen geworden is. De reacties op de heringerichte Markt en de inrichting tijdens de Admiraliteitsdagen waren ook lovend. De organisatie kreeg na de vier dagen terecht alle lof voor de achtste editie van de Admiraliteitsdagen en krijgt er weer een hele kluif aan om het succes volgend jaar te evenaren.

Foto’s: Marit Anker

Deel dit bericht: