Op Koningsdag wordt voor de derde achtereenvolgende keer de Badeendjesrace georganiseerd door Lions Noordoost Friesland. Vrijdag 27 april aanstaande vindt het spektakel plaats in en om het Kleindiep te Dokkum. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor de Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve.

Goede doelen actie
Ook dit jaar is de verkoop van de lootjes in samenwerking met enkele scholen. Voor elk verkocht lootje door kinderen van de basisschool is €1,- voor de school zelf. De andere helft komt bij het totaalbedrag voor de kinderboerderij, hiervan worden onder andere abonnementen gekocht. Deze abonnementen worden weggeven bij de voedselbank waardoor hele gezinnen met elkaar de kinderboerderij kunnen bezoeken. Naast deze abonnementen worden er nog materialen aangeschaft voor het cavia-dorp wat in de nieuwe stal zal komen.


Lions Noordoost Friesland
De Badeendjesrace is in het leven geroepen door de Lions van Noordoost Friesland, zij zetten zich belangeloos in voor wereldwijde en lokale goede doelen.  Binnen deze jonge en actieve club van ruim dertig leden, bestaat de activiteitencommissie onder andere uit Marit Anker en Jacob Winia. Zij houden zich bezig met de organisatie van de Badeendjesrace: “Bij de Lions hebben we een aantal aanvragen van goede doelen binnen gekregen. Zelf hebben we dit lokaal doel gekozen vanwege de wisselwerking van de verschillende groepen. Maar deze actie wordt gedragen door de sponsoren! Zonder de bijdragen van onze sponsoren is deze actie niks. En ook iedereen die een lootje koopt helpt mee!”

Lootjes kopen
Bij de voorbereiding van de Badeendjesrace komt heel wat kijken: “Van het zoeken naar sponsoren tot het drukken van lootjes, van het contact met de scholen en de kinderboerderij tot het aanvragen van vergunningen tot de bedankjes voor de brandweer.” Bovendien geven Marit Anker en Jacob Winia aan dat deze actie een succes is vanwege de herkenbaarheid: “Mensen zien de foto’s of lootjes voorbijkomen en denken ‘oh ja, dat was vorig jaar ook’. We hopen dat deze herkenbaarheid mee helpt aan het succes.”

De lootjes voor de badeendjesrace van €2,- per stuk, zijn nog verkrijgbaar bij ArtiSante, Zensa en Sorella. Ook op Koningsdag kunnen op De Zijl van 11.00-14.00u lootjes gekocht worden.

De Kinderboerderij is deze maand nog druk bezig met de voorbereidingen voor de open dag op 2 mei. Tijdens deze open dag wordt de nieuwe stal officieel geopend en vanaf dan kunnen de bezoekers weer dagelijks langskomen.

Deel dit bericht: