Noord Nederlandse Draad Industrie
De NNDI breidt uit met een nieuw magazijn van bijna 3000m² voor de opslag van grondstoffen. De bouw is eind februari van start gegaan en het magazijn zal in juli in gebruik worden genomen. Algemeen directeur Piet Kooistra legt uit wat het bedrijf doet en welke rol het draad uit Dokkum speelt in ons dagelijks leven.

Groei
“De naam NNDI stamt uit 1953, toen de Leeuwarder Draadindustrie werd voortgezet in Dokkum”, zegt Piet Kooistra. In 1993 verhuisde het bedrijf van de Hantumerweg naar de Holwerderweg. Nu, 25 jaar later, is het uitgegroeid tot een Westeuropees georiënteerd bedrijf dat werk biedt aan 45 mensen.
De aanleiding van de uitbreiding ligt in de opslag van de grondstoffen. Piet Kooistra: “Onze grondstof is walsdraad, een halffabricaat dat wordt geïmporteerd uit staalfabrieken in Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Vanwege de groeiende omzet was het noodzakelijk om de opslag van het walsdraad ook te verbeteren door de capaciteit te verhogen. Tot nu toe werd er voornamelijk buiten opgeslagen, voortaan kan dit binnen”.

Producten
NNDI produceert drie verschillende producten. De grootste omzet ligt in het industriële draad, het draad dat je overal in het dagelijks leven kunt tegen komen. Bijvoorbeeld in verfrollers, autostoelen, winkelkarretjes, systeemplafonds en deuren. Daarnaast wordt er veel draad geproduceerd voor de bouw, wat wordt verwerkt in beton. Een derde en relatief kleine productgroep zijn draadnagels, die ook hun weg vinden naar de plaatselijke ijzerhandel.

Centrale As
Per dag rijden er nu zo’n twaalf vrachtauto’s het terrein af, om te leveren in Nederland en de rest van West-Europa. Op het terrein zelf blijft ruimte om uit te breiden. “Met de komst van de Centrale As is in ieder geval het idee ontstaan dat we zijn aangesloten op de rest van West Europa en dat is voor de NNDI zeker een voordeel”.