Op zaterdag 15 juni was de 39e Brandweerrally van Dokkum. 18 deelnemende korpsen uit verschillende delen van het land kwamen naar Dokkum om te strijden voor de wisseltrofee: de Brandweerstaf.

De korpsen deden acht proeven die te maken hebben met het brandweer vak. Deze opdrachten bevonden zich in en om de binnenstad van Dokkum. Gedurende dag werd er via sociale media bekent gemaakt op welke verschillende locaties in Dokkum de proeven werden gedaan. Aan het eind van de middag vond de prijsuitreiking plaats. Het team dat de proeven zo snel mogelijk wist af te leggen won de wisseltrofee. Bij de kazerne waren de brandweervoertuigen van de deelnemende korpsen en de nieuwe tankautospuit van Brandweer Dokkum te bezichtigen.


Traditionele Defilé
Vanavond tussen 18:00 uur en 19:00 uur starten de brandweervoertuigen met de traditionele Defilé. In verband met meerdere evenementen in de binnenstad is de route aangepast ten opzicht van vorig jaar.

Route:
Rondweg-Noord -> Hantumerweg-> Learmune-> Canadezenlaan-> Bevrijdingslaan-> Kweekschoolstraat-> Hantumerweg-> Rondweg Noord -> Dongeradyk.
Kobbe (Langs Poiesz Supermarkt)->Stern->Harddraversdyk->Dongeradyk->Stationsweg->Aalsumerpoort->Duvenhoek->Oranjewal->Kloostersingel->Achterom->Sonnemaplein->Legeweg->Nauwstraat-Suupmarkt-Zijl-Vlasstraat->Woudpoortbrug->Strobossertrekweg->S.van Tuinenleane->Miedemastraat->Einekoer (Rondje om)->Parklaan->Pier Prinslaan->De Brege->Medwert->Fibula->Rhoderterp->Spriens->Kleffens->Parkeerterrein Karwei


 

Deel dit bericht: