Sportverplaatsing Harddraverspark blijft in beeld (achtergrond)


Er wordt al vele jaren over gesproken: de mogelijke verplaatsing van sportverenigingen uit het Harddraverspark naar het Tolhuispark. Ook nu. De gemeente Dongeradeel is met bijna alle partijen uit het Harddraverspark en het Tolhuispark in gesprek geweest over een mogelijke verplaatsing naar het Tolhuispark. Alleen voetbalvereniging Dokkum heeft geen belangstelling voor gesprekken met de gemeente aan te gaan. Een ding is in ieder geval zeker: het Harddraverspark wordt de komende jaren opnieuw ingericht. De vraag is alleen nog: hoe? Een achtergrondverhaal.

Lees meer

Twee Dokkumer huisartsen gelijktijdig met pensioen


Op 1 maart aanstaande gaan de huisartsen Gerrit Corporaal en Theo Franck met pensioen: zij sluiten dan hun periode als huisarts in Dokkum af. Deze periode van afscheid nemen speelt de laatste maanden al door middel van overdragen aan collega’s en bijzondere laatste consulten met patiënten. Ondanks dat het plezier in het werk blijft, is door beide huisartsen de keus om te stoppen met werken gemaakt: “stoppen op het moment dat je nog gezond bent”.

Lees meer

Bedrijvigheid en bouw op Hogedijken neemt toe


Op industrieterrein de Hogedijken is normaal gesproken al veel bedrijvigheid te zien. De laatste weken neemt de bedrijvigheid en de bouw op het industrieterrein flink toe. Bouwbedrijven Dijkstra Draisma en Visser Dokkum werken beide aan een nieuwe bedrijfsverzamelgebouwen op het terrein. Ook Trappenstore uit Dokkum is bezig om nieuwbouw voor te bereiden. In week 45 gaan de eerste palen van het bedrijf de grond in. Op de Hogedijken wordt een gebouw van 600 vierkante meter gerealiseerd.

Lees meer

Ondertussen bij Sportcafe de Harmonie: de bovenzaal is af


In de rubriek ‘Ondertussen bij’ nemen we een kijkje bij bedrijven in Dokkum of Dokkumer ondernemers. Soms hebben ze nieuws, soms openen ze deuren die anders gesloten blijven en af en toe vertellen ze een verhaal dat bij het ‘grote publiek’ niet bekend is. Deze editie: sportcafé de Harmonie aan de Legeweg in Dokkum. Ook de bovenverdieping van sportcafé Harmonie is nu helemaal gereed.

Lees meer

Enthousiaste 3e generatie verder met Van der Kooi lederwaren

2016vanderkooilederwaren
Nadat Jan van der Kooi en zijn vrouw Siepy 46 jaar lang de eigenaar van tassenwinkel van der Kooi lederwaren aan de Grote Breedstraat in Dokkum waren, heeft het stel sinds 1 januari van dit jaar het stokje overgedragen aan de derde generatie. Bram Talstra en Miranda van der Kooi – de derde generatie van der Kooi – zijn de nieuwe eigenaren van de winkel en gaan met veel plezier in de nieuwe winkel aan de slag. Of er wel toekomst in de winkel zit? “Natuurlijk! Jazeker zien we deze stap zitten!”, zegt Miranda enthousiast. En de tweede generatie? Die mindert, maar blijft de komende maanden op dinsdag en donderdag nog wel actief in de winkel.

Lees meer

Prins fabriek biedt ruimte aan starters en bedrijven

2016prinslocatie
Wierd Kooistra en Laura Kraaijeveld zijn met Autohuys Dockum de nieuwste huurders van de voormalige Prinsfabriek in Dokkum. Het bedrijf dat zich bezig houdt met de in- en verkoop van klassieke Volvo’s, is inmiddels het zevende bedrijf dat een deel van de locatie huurt. Het terrein en de gebouwen zijn inmiddels ook van eigenaar gewisseld. Wybe Jelsma kocht namens Loft Ruimtelijke Ontwikkeling BV het terrein en verzorgt samen met zijn compagnon Klaas Lourens de exploitatie van de gebouwen en grond. Naast het Autohuys zijn bakkerij Jorritsma, bouwbedrijf Schotanus uit Kollum, het Lab de Restylers en Visser huurders van De Prinsfabriek.

Lees meer

‘De Sionsberg wordt een pareltje’

2016informatiebijeenkomstsionsberg
“De Sionsberg wordt een pareltje”, zei cardioloog en oprichter van Cardiologie Centra Nederland Igor Tulevski donderdagavond aan het begin van een informatiebijeenkomst over de zorg in Noordoost Friesland. De plannen van de medische staf om het voormalige ziekenhuis in Dokkum weer uit te breiden zijn er. “Daar gaan we met zijn allen heel hard aan werken”, aldus Tulevski. De komende drie tot vier maanden moet blijken of met name zorgverzekeraar De Friesland de daad ook bij het woord voegt en serieus naar de uitbreidingsmogelijkheden gaat kijken. Dan wordt ook opnieuw een informatiebijeenkomst georganiseerd.

Lees meer

Drukbezochte informatiebijeenkomst over AZC Dokkum

azcbijeenkomst3
De informatiebijeenkomst over de komst van een tijdelijk AZC naar Dokkum dinsdagavond in De Herberg in Dokkum werd goed bezocht en is rustig verlopen. Zowel voor- als tegenstanders kregen van gespreksleider Gerrit Hofstra het woord en hadden vragen en zorgen over veiligheid, onderwijs en andere zaken. Burgemeester Marga Waanders, wethouder Sicco Boorsma en Aaldrik Hooiveld van het COA gaven antwoord op de vragen. Burgemeester Marga Waanders kreeg het luidste applaus na haar oproep: “dit is het moment om in daad van onze Christelijkheid te getuigen”. De avond trok enkele honderden bezoekers.

Lees meer

Aankomende activiteiten

apr
20
za
2024
20:15 Sense Dokkum: Queen the music
Sense Dokkum: Queen the music
apr 20 @ 20:15
Sense Dokkum: Queen the music @ Sense Dokkum
Dynamisch energiek en het enthousiasme spat ervan af! QUEEN The Music heeft met hun eerste show verrast en het anders aangepakt! Nu een volledig nieuwe show, waarin het meesterwerk ‘A Night at the Opera’ centraal[...]